top of page

Coachen

Coaching is een specifieke manier van begeleiding waarbij het behalen van persoonlijk en vooral praktische doelen op werk- of privégebied centraal staat. 

De coach stimuleert en helpt de persoon om persoonlijke doelen door de ontwikkeling van kennis, competenties en talenten te bereiken.

Het grootste verschil tussen een coach en een psycholoog, is dat je met een psycholoog werkt aan het oplossen van (ernstige) psychische klachten, zoals angsten, een depressie of burn-out. Een coach richt zich meer op de persoonlijke ontwikkeling en helpt de persoon te werken aan een bepaald doel.

In onze huidige drukke tijd zijn we gewend om zo snel mogelijk van A naar B te komen. Dat betekent dat we ook snel onze persoonlijke doelen snel willen bereiken. Daarom werk is zelf graag via het oplossingsgericht coachen dat van korte duur is en oplossingen/veranderingen van lange termijn zijn.

Oplossingsgericht coachen

Oplossingsgericht coachen is een methode die mensen helpt om hun doelen te formuleren en gefocust te blijven op wat ze willen bereiken.

 

Als coach begeleid ik personen op hun reis naar hetgeen ze zoeken. Dit gebeurt via gespecialiseerde gesprekken. Hierbij ga ik ervan uit dat mensen al bepaalde vaardigheden, visies en vele andere middelen bezitten waardoor ze op een bekwame en veerkrachtige manier omgaan met alledaagse dingen. Tijdens het coachen wil ik juist de aandacht richten op deze krachten en mogelijkheden zodat de cliënten hiervan meer gebruik maken en deze nog vergroten. Dit betekent ook dat de persoon zelf het tempo bepaalt en aangeeft wanneer hij/zij de reis (of een gedeelte daarvan) zonder mijn begeleiding voort wil zetten.

 

Al met al ga ik ervan uit dat het coachen van korte duur en de positieve veranderingen van lange duur zullen zijn.

Contact

Meidoorn 32
5666 AS Geldrop
Nederland

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met uw op.

bottom of page