top of page

Ina Zeitlin

WhatsApp Image 2023-09-01 at 14.24.28 (5).jpeg

Mijn verhaal

Ina_2014.png

Mijn naam is Christine (Ina) Zeitlin en ik ben in 1960 te Königstein in Duitsland geboren.

In 1980 heb ik daar de middelbare school (VVO) afgerond en ben ik naar Nederland gekomen waar ik de HBO-V opleiding heb gevolgd en 1984 heb afgerond.

In 2004 ben ik aan de universiteit van Tilburg afgestudeerd als psychologe.

Sinds 2005 werk ik als schoolpsychologe op freelancebasis aan een middelbare school in Eindhoven waar ik niet alleen leerlingen met problemen begeleid maar ook regelmatig mentoren en docenten adviseer.

Naast mijn werk op school heb ik in 2009 besloten een eigen praktijk voor kinderen en jongeren aan huis te starten.

Nadat ik een aantal jaren samen met een collega Mindfulness trainingen voor volwassenen heb gegeven ben ik langzaamaan begonnen ook volwassenen te behandelen.

 

Ik ben getrouwd met een Nederlander met wie ik regelmatig in het buitenland heb gewoond (Zuid-Afrika, Engeland, China). In Zuid –Afrika heb ik aan de University of South Africa mijn Bachelor of Arts gehaald.

Onze dochter (1990) en onze zoon (1993) zijn beiden in Nederland geboren omdat we tussendoor in Nederland woonden.

Toen de kinderen klein waren heb ik een avondstudie (deeltijd) Psychologie aan de universiteit van Tilburg gevolgd. Vlak voor mijn afstuderen zijn we voor bijna 5 jaar naar Duitsland verhuisd waar ik bij een kinder- en jeugdpsychiater stage heb gelopen, een groot onderzoek heb gedaan en daarna nog 2 jaar lang voor haar part time heb gewerkt. Nadat we terugkwamen ben ik vrij snel in 2004 afgestudeerd.

Het feit dat we in verschillende landen hebben gewoond en ik daar ook heb gewerkt heeft er nu toe geleid dat ik zeer regelmatig personen in het Engels of Duits behandel. Zij vinden het heel prettig om in een taal die ze het beste spreken over zichzelf te praten, wat ze hebben meegemaakt en hoe ze zich voelen. Ik merk ook dat zij het heel fijn vinden als ze merken dat ik veel erkenning heb voor hun culturele achtergrond en hoe dit hun leven beïnvloed of kan beïnvloeden.

 

Om de kwaliteit van mijn werken te kunnen waarborgen ben ik continu bezig met specialisatie cursussen, trainingen en webinars. Ik heb me vooral in de oplossingsgerichte therapie verdiept. In 2008 heb ik mijn Master oplossingsgerichte therapie behaald. Verder heb ik me steeds meer verdiept in de lichaamsgerichte psychologie omdat ik ervan overtuigd ben dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn.

 

Naast mijn werk heb ik een aantal hobby’s en interesses zoals mijn paard en paardrijden, tuinieren, reizen, lezen en Chi Neng Qigong.

Neem contact op

Meidoorn 32
5666 AS Geldrop
Nederland

K.V.K.:17263370

Dank u wel, ik neem zo spoeding mogelijk contact met u op.

bottom of page